Blog

Poročna fotografija & poročni fotograf

poročna fotografija in izbira poročnega fotografa

Da bi izbrali pravega poročnega fotografa, morate najprej vedeti, kakšne fotografije si želite. Fotografije niso le list papirja, na katerem je zabeležen trenutek, so prenosi čustev, misli in občutkov, ki pripovedujejo zgodbo vam in prihodnjim generacijam.

Predstavljajte si, da ob dvajseti obletnici poroke s partnerjem sedite na domači terasi, pijete kozarec vina in listate poročni album. Ali si? Zdaj pa si predstavljajte, kako izgledajo te slike, kaj vidite na njih, kako se počutite ob gledanju nanje, česa se spominjate tistega dne, kaj obžalujete, da ni bilo ujeto na fotografiji. Nekaj ​​časa sedite v tem občutku vizualizacije in nato na papir zapišite vse, kar vam pride na misel.


Na primer: želim videti svoj šopek, kot je videti, želim ujeti trenutke mene s sestrama, želim, da ima ženin svoje portretne fotografije, želim videti lep sončen dan in ujetih veliko nasmehov. In podobno. Verjemite mi, misli se vam bodo porodile same.

Ko imate v glavi in ​​na papirju ideje, kako naj izgledajo vaše poročne fotografije, se lahko lotite iskanja poročnega fotografa, ki bo te ideje uresničil.

Poročni fotograf

Poročni fotograf je pripovedovalec zgodb, ki na skrivaj za objektivom piše vašo ljubezensko zgodbo.

Poročni fotograf cena

Sanje so uresničljive, a kot vse na svetu imajo svojo ceno. Če želite ohraniti svet v ravnovesju, ne morete dobiti ničesar zastonj. In seveda, če nekaj ceniš več, lahko dobiš več od tega. Ni vedno pravilo, da je dražje boljše, a na splošno je tako.

Določite proračun za poročnega fotografa

Da ne boste razočarani, določite proračun za poročnega fotografa (številka od – do katere lahko porabite). Znotraj tega proračuna in v skladu z vašimi pričakovanji poiščite najboljšega ponudnika.

Če nimate pojma, kakšen bi lahko bil proračun za poročnega fotografa, poiščite na spletu nekaj fotografov, ki jih Google najprej vrže v iskanju, in si oglejte cene njihovih aranžmajev. Prenesite na papir 6 poročnih fotografov, ki so vam padli v oči in izračunajte povprečno ceno ponudbe. To vam bo dalo idejo o tem, koliko denarja potrebujete. In pazite, večina fotografov svoj prihod zaračuna po kilometrini. Tako je veliko lažje najti fotografa v vaši bližini.

Sama številka, ki jo boste odšteli za poročnega fotografa, ali če gledate iz drugega zornega kota vaše poročne fotografije, se lahko razlikuje tudi po izbiri fotografa. Tisti en poročni fotograf, za katerega se boste odločili v svoji ponudbi, bo zagotovo imel več paketov, ki vam jih lahko ponudi, in če je prilagodljiv, lahko sestavi tudi personalizirano ponudbo po vaših željah. Tako vam na primer ni treba imeti fotografa med pripravami, oblačenjem in ličenjem, če tega ne želite, kar zmanjša število delovnih ur zanj in vaš proračun.

Zanimivo ponudbo foto in video paketov, s širokim razponom cen, najdete pri Danieli Dombay. Daniel je poročni fotograf v Zagrebu, z veliko izkušnjami in dobrimi kritikami. In če je vaša poroka v zimskih mesecih, lahko dodatno prihranite kakšno kuno, saj takrat ponuja popust na svoje storitve. Zimska poroka za 30% nižjo ceno fotografa ni tako slaba opcija, kajne?

Poročna fotografija

Izberite stil poročnih fotografij

Ko določite svoj proračun in dobite idejo o tem, koliko lahko in želite porabiti za poročnega fotografa, je naslednji korak odločitev, kakšen stil fotografije želite? To je eden od ključnih pogojev, da se lahko lotite nadaljnjega raziskovanja poročnega fotografa. Če si ogledate fotogalerije njunih prejšnjih porok, si lahko ustvarite vtis o slogu, ki ga uporabljata in ki ustreza vam in vašemu partnerju.

Tradicionalni stil poročne fotografije

Tradicionalni slog poročne fotografije ni več prevladujoča stilska izbira, temveč se je slog zlil s sodobnimi načini zajemanja poročnih trenutkov. Tradicionalni slog pomeni snemanje trenutkov neveste, ženina z družinskimi člani in samega. Najpogosteje v portretnem razpoloženju. Danes je to je le en del poročne fotografije. Poročni fotografi mešajo sloge, da bi ustvarili zgodbo o toku dneva, namesto da bi ujeli en uprizorjen trenutek.

Če je fotograf mojster svoje obrti, zagotovo obvlada tradicionalni slog fotografiranja. Če iščete profesionalnost in izkušnje pri fotografu, vam toplo priporočamo Nenada Blaževića, profesionalnega fotografa v Splitu.

Dokumentarni stil poročne fotografije

Dokumentarni slog fotografije je najbolj priljubljen med slogi. Mladoporočenca želita imeti dokumentirane trenutke od priprav, prek slovesnosti do razreza torte in zgodnjejutranje zabave. Lepota tega načina fotografiranja je spontanost in veselje, ujeto brez poziranja. Skozi ta slog je poročnemu fotografu uspelo ujeti duh tistega dne in ga prenesti v pripovedovanje njegove zgodbe generacijam.

Razkrila vam bom en biser med fotografi, poročnega fotografa Igorja Isanovića, ki najlepše ljubezenske zgodbe ujame v dokumentarni slog, spontano, umirjeno in z distanco.

Novinarski stil poročne fotografije

Novinarski slog poročne fotografije je podoben dokumentarnemu, vendar se večinoma uporablja za fotoseanse, torej dogovorjeni trenutek, ko svatje zapustijo svate in se odpravijo na skupno fotografiranje, v naravi, na notranjem okolju, običajno na dogovorjeni lokaciji. Sami fotografiranje je lahko nekaj dni pred poroko ali po poroki. Novinarski stil poskuša narediti portretno fotografijo spontano in igrivo, tako da je videti ujeta v trenutku in ne pozirana.

Vintage stil poročne fotografije

Ker sama beseda združuje vino in staranje, ta stil pomeni tudi staro, dobro, prefinjeno in elegantno. V trend poročne fotografije se je počasi prikradla nostalgija po preteklosti. Neveste si izposodijo stare komode, stole, avtomobile in klobuke, da lahko poročni fotograf na njihovi fotografiji ujame pridih vintage stila.

Izbira stila je v prvi vrsti vaša in je odvisna od vaših želja in okusa. Izberite stil, v katerem se boste med poziranjem ali ne poziranjem počutili naravno in sproščeno.

Vodeni z idejo, da je estetika zelo pomemben del poroke, izberite strokovnjaka, ki bo vaše zamisli uresničil. Ali pa poiščite prilagodljivega fotografa, ki se je pripravljen igrati s slogi. V okviru vašega proračuna!

Dva namiga za izbiro poročnega fotografa

Naredite seznam treh fotografov, katerih dela so vam všeč

Naredite seznam treh poročnih fotografov, ki ustrezajo kriterijem za izbiro vašega stila in katerih ponudba je znotraj proračuna, ki ste ga določili fotografu. Imejte intervju z vsakim od fotografov, ustno, video, ni pomembno. Cilj tega pogovora je poleg klasičnih vprašanj o ponudbi, ceni in možnostih videti, kakšna kemija je med vama. Ja, kemija. Resno mislim 😊 Predstavljajte si moškega, s katerim morate preživeti cel dan in v čigar družbi se ne počutite sproščeno. Kot slab zmenek. Brez dobrega rezultata. V družbi poročnega fotografa se morata s partnerjem počutiti sproščeno, znati naj vaju nasmeje, razveseli, usmerja in dvigne vajino vibracijo. Če ne kliknete prvega, ga ne izberite ne glede na priporočila.

Odločite se na podlagi osebnega vtisa in priporočila

Potem ko ste se odločili, da želite prav tega fotografa, vam je všeč njegov stil, je razmerje med storitvijo in ceno sprejemljivo, vam je bil všeč na razgovoru – naslednji korak je, da ga “preverite”. Poleg informacij, ki jih imate na njegovi spletni strani, malo pobrskajte po družbenih omrežjih, poiščite izkušnje ljudi, ki so z njim že sodelovali, ali so bili zadovoljni, ali je vse naredil pravočasno in po dogovoru.

In končno, ko se odločate o izbiri poročnega fotografa, ga ne oklevajte vprašati vse, kar vas zanima, podati mu urnik, navodila, preprosto komunicirati z njim.
Ne pozabite, fotograf za en dan = fotografije za vse življenje. Izberite pametno in s srcem!

Poročni album

No Comments

Leave a reply