Blog

POROČNI STIL vs POROČNA TEMA

Katera je poročna tema in kaj poročni stil?

Takoj ko se odločite za temo/stil poroke, se bo vse ostalo postavilo na svoje mesto. Vaša tema/stl vam bo pomagala zožiti izbiro prizorišč, poročnih tort, stila oblek za vaše družice in celo skupino ali DJ-ja, ki ga najamete za sprejem.

Izbira poročne obleke je lažja tudi z upoštevanjem stila. S toliko slogi, med katerimi lahko izbirate, je težko vedeti, kje začeti. Ampak ne skrbite, tukaj smo, da vam pomagamo. Če niste prepričani, katere teme bi vam ustrezale, berite naprej in poiščite nekaj navdiha.

Ko se usedete in načrtujete svojo poroko, se zavedate, koliko odločitev morate sprejeti. V kakšnem stilu bo vaša poroka? Kakšno barvno shemo boste izbrali? Kako boste dekorirali svojo slovesnost in sprejem? Lahko je ogromno! Ampak ne skrbite, tukaj smo, da vam pomagamo. Naši strokovnjaki so z vami delili vse, kar morate vedeti o izbiri poročne teme ali sloga, skupaj z nekaj preprostimi načini, kako zagotoviti, da bo vaš dan edinstven.

Poročna tema vs Poročni stil

Nekateri ljudje se zmedejo med besedama “poročna tema” in “stil”. Prvo je bolj povezano s tem, kako izgleda vaša poroka, medtem ko se drugo nanaša samo na to, kaj okrasite ali imate na zabavi. Vendar sta oba pomembna, ko se odločate o estetiki zase in za druge prodajalce, ki sodelujejo pri načrtovanju tega velikega dogodka!

Gostovanje razkošne, romantične poroke v slogu Velikega Gatsbyja F. Scotta Fitzgeralda je ideja, ob kateri bodo vaši gostje omedleli. Če želite pri načrtovanju tega posebnega dne dodati dodaten pridih in elegantnost, potem je lahko vključitev elementov iz staromodnih porok prav tisto, kar je potrebno za tiste, ki ne vedo, od kod izvirajo vse te staromodne predstave!

Biti organiziran je ključ do uspeha vaše sanjske poroke. Koristno je “načrtovanje v počasnih fazah.” Morda boste izbrali temo ali slog in se med postopkom načrtovanja poroke počutili pod pritiskom – potem pa, ko boste na dan preveč stilizirani, se lahko vse skupaj zdi blatno, če ne upoštevate tega, kar si je načrtovalec prvotno zamislil vnaprej.


Kako izbrati med poročno temo in poročnim stilom

Končno ste določili datum in začeli načrtovati svojo sanjsko poroko. Toda ko začnete iskati vse različne načine, kako narediti svoj poseben dan edinstven, se morda sprašujete: kakšna je razlika med poročno temo in poročnim stilom?

Poročne teme in slogi se pogosto uporabljajo izmenično, vendar je pomembno razumeti razliko med njima, preden sprejmete kakršno koli odločitev. Skratka, vaš poročni stil je neposredno povezan z vašo celotno estetiko, medtem ko vaša poročna tema predstavlja posebno temo, ki bo prispevala k oblikovanju vašega velikega dne.

Niste prepričani, kje začeti? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti o izbiri med poročno temo in slogom poroke.

Kaj je poročna tema?

Poročna tema je splošna kategorija ali koncept, ki ga lahko uporabite pri načrtovanju poroke. Mnogi pari izberejo kulturne teme, kot sta zimska pravljica ali tropski raj. Drugi temeljijo na temi svojega najljubšega letnega časa ali letnega časa. Ko ste izbrali splošno usmeritev za svojo poročno temo, lahko začnete razmišljati o tem, kako jo oživiti s posebnimi podrobnostmi.

Če vse povežete z osrednjo temo, lahko vaš sprejem spremenite v nepozabno doživetje za vas in vaše goste. Pazite le, da ne pretiravate – preveč elementov, ki se borijo za pozornost, lahko povzroči preobremenitev vida. Če ste v dvomih, manj je več.

Ali moja poroka potrebuje temo?

Porcelanasta ploščica nam daje priložnost, pa tudi pomoč pri odločitvi o dekorativni izvedbi in barvah. Potrebujete ga, da bo vse povezano, ali pa želite samo nekaj idej o tem, kako se najbolje okrasiti s tem, kar je na voljo – “Ali res imam kaj koristnega?” Služi lahko tudi kot odličen filter, ko niste prepričani, kateri predmeti so pravi za VAŠ poseben dan!

Kaj je poročni stil?

Če tema predstavlja vašo poroko, potem vaš stil govori o tem, kako. Vaš osebni stil bo vplival na vsako oblikovalsko odločitev, ki jo sprejmete, od vabil do mizic do rož. Imate raje nekaj klasičnega in brezčasnega? Ali pa vas privlačijo bolj moderne stvari? Morda ste rustikalni tip ali iščete načine, kako svojemu dekorju vnesti nekaj osebnosti. Ko se odločite za slog, začnite iskati načine, kako ga vključiti v vse vidike vašega poročnega dne. Ta povezanost bo vašemu velikemu dnevu dala uglajen videz, ki bo odražal vaš edinstven okus para.

Kako naj izberem med njimi?

Zdaj, ko poznate razliko med poročno temo in poročnim stilom, je čas, da se odločite, kateri je pravi za vas. Če se še vedno ne morete odločiti, je tukaj nekaj vprašanj, ki vas bodo usmerila v pravo smer:

  • -Ali imate kakšne hobije ali interese, ki bi lahko navdihnili osrednjo idejo za vaš veliki dan? Primeri vključujejo potovanja, umetnost, ples, šport itd.
  • – Ali je kaj pomembnega glede letnega časa, ko se bosta poročila? Na primer, ali se boste poročili na vrhuncu češnjevega cvetenja ali tik pred božičem?
  • -Ali je na vašem prizorišču kaj edinstvenega, kar bi morali upoštevati pri načrtovanju okraskov? Na primer, če se boste poročili v stari cerkvi s čudovitimi vitraži, ali želite, da vaši okraski dopolnjujejo ta obstoječi element ali so v nasprotju z njim?
  • -Koliko časa želite porabiti za DIY elemente v primerjavi z najemom prodajalcev, ki bodo poskrbeli za vse namesto vas? Če DIY res ni vaša stvar, vendar še vedno želite nadzor nad vsako podrobnostjo svojega velikega dne, razmislite o izbiri bolj specifične teme, ki bo prodajalcem dala jasna navodila o tem, kaj morajo narediti/ustvariti za vas.
  • – Ali se zdi katera od teh možnosti preveč dela? Včasih je racionalizacija ključna! Ne pozabite – na koncu dneva je najbolj pomembno to, da vi in ​​vaš bodoči zakonec stojite pred oltarjem in ste pripravljeni reči “Jaz.” Nobeno načrtovanje tega ne more spremeniti!

Zaključek: Torej … Tema ali slog? Zdaj, ko smo pogledali razlike med poročnimi temami in slogi (in kako izbrati med njimi), kateri je pravi za vas? Če ste se odločili izbrati eno stvar in se z njo pogovarjati – ne glede na to, ali to pomeni, da se zavežete kohezivnemu dizajnu ali izberete vnaprej izdelane komplete z vsemi kosi, ki so že sestavljeni za lažje – upamo, da vam je ta članek pomagal! Vso srečo pri načrtovanju!

Petra


No Comments

Leave a reply