Blog

Poročno cvetje & poročni cvetlični aranžmaji – kaj izbrati za šopek, naprsni šopek in dekoracijo prostora?

Poročno cvetje so cvetlični aranžmaji, ki se uporabljajo za dekoracijo poroke. Ti aranžmaji lahko vključujejo različne vrste cvetja, kot so rože, lilije, orhideje, gerbera in druge, ki se lahko kombinirajo v različne oblike in velikosti. Poročni cvetlični aranžmaji lahko vključujejo tudi različne okraske, kot so trakovi, kamenčki in sveče.

Poročni cvetlični aranžmaji so lahko različni, od preprostih in elegantnih, do bolj kompleksnih in detajlnih. Nekateri pari izberejo enobarvne aranžmaje, drugi pa se odločijo za mešanico različnih barv. Cenovno se lahko razlikujejo glede na vrsto cvetja, količino, kompleksnost in sezono.

Poročni cvetlični aranžmaji se uporabljajo za različne namene, kot so: poročni šopek, naprsni šopek, dekoracija prostora, dekoracija cerkve, šopki za družice in namizna dekoracija.

Poročno cvetje v dekoraciji obrednega prostora

Poročno cvetje je lahko ključni element v dekoraciji obrednega prostora. Cvetlični aranžmaji lahko dajejo prostoru želeno atmosfero in poudarjajo lepoto obreda. Nekatere možnosti za uporabo poročnega cvetja v dekoraciji obrednega prostora so:

 1. Altar: Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo oltar v cerkvi ali drugem obrednem prostoru. To lahko vključuje velike cvetlične kompozicije, ki se nahajajo na straneh oltarja, ali manjše aranžmaje, ki se nahajajo na samem oltarju.
 2. Kipi in druge okrasne elemente: Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo tudi druge okrasne elemente v obrednem prostoru, kot so kipi, kandelabri in druge okrasne elemente.
 3. Vaze in posodice: Cvetje lahko tudi postavimo v vaze in posodice, ki jih postavimo po obrednem prostoru.
 4. Poslikave in okna: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo poslikave in okna v obrednem prostoru.
 5. Stoli in preproge: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo stoli in preproge v obrednem prostoru.
 6. Vhod in izhod: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo vhod in izhod v obrednem prostoru.

Vse te možnosti so lahko prilagojene okusu in proračunu parov. Poročno cvetje je lahko tudi enako kot simbol ljubezni in vez med parom in kot takšno lahko prispeva k posebnosti in lepoti poroke.

Poročno cvetje v dekoracija slavnostnega prostora

Poročno cvetje lahko igra pomembno vlogo tudi v dekoraciji slavnostnega prostora. Cvetlični aranžmaji lahko dajejo prostoru želeno atmosfero in poudarjajo lepoto slavja. Nekatere možnosti za uporabo poročnega cvetja v dekoraciji slavnostnega prostora so:

 1. Miza za pare: Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo mizo za pare, na kateri se nahajajo par, družine in najbližji prijatelji. To lahko vključuje velike cvetlične kompozicije, ki se nahajajo na sredini mize, ali manjše aranžmaje, ki se nahajajo na mizah za goste.
 2. Osrednja miza za slavnostni pogostitev: Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo tudi osrednjo mizo za slavnostni pogostitev, na kateri se nahajajo jedi in pijače.
 3. Okrasne elemente: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo druge okrasne elemente v slavnostnem prostoru, kot so kipi, kandelabri in druge okrasne elemente.
 4. Vaze in posodice: Cvetje lahko tudi postavimo v vaze in posodice, ki jih postavimo po slavnostnem prostoru.
 5. Razsvetljava: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo razsvetljavo v slavnostnem prostoru.
 6. Stoli in preproge: Cvetlični aranžmaji lahko tudi okrasijo stoli in preproge v slavnostnem prostoru.

Vse te možnosti so lahko prilagojene okusu in proračunu parov. Poročno cvetje lahko prispeva k lepši in udobnejši atmosferi, ki bo spomin na poroko še bolj poseben.

Dekoracija avtomobila z poročnim cvetjem

Dekoracija avtomobila z poročnim cvetjem je lahko lepa in romantična dotika za vašo poroko. Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo avtomobil, ki ga bo par uporabil za pot do cerkve ali drugega obrednega prostora in na poti do slavnostnega prostora. Nekatere možnosti za dekoracijo avtomobila z poročnim cvetjem so:

 1. Poročni šopek: Poročni šopek lahko postavite na prednji sedež avtomobila, da bo videti kot del poročnega procesije.
 2. Cvetlični aranžmaji: Cvetlični aranžmaji lahko okrasijo tudi druga mesta v avtomobilu, kot so prednja in zadnja okna, vrata, streha in prednji odbijač.
 3. Trakovi in okrasi: Trakovi in okrasi, kot so saten in organdi, lahko se uporabijo za okrasitev avtomobila, da se ujemajo z ostalimi dekoracijami.
 4. Sveče: Sveče lahko tudi postavimo v avtomobilu, da dajejo romantično in intimno vzdušje.

Dekoracija avtomobila z poročnim cvetjem je lahko prilagojena okusu in proračunu parov. Obenem pa bo avtomobil z okrašenim cvetjem postal del poroke in bo v spominu na to posebno priložnost še bolj zaživel.

Poročni šopek

Poročni šopek je cvetlični aranžma, ki ga nosijo neveste med poroko. Običajno je sestavljen iz različnih vrst cvetja, ki simbolizirajo ljubezen, čistočo in lepoto.

Cvetje za poročni šopek se lahko razlikuje glede na okus, proračun in sezono. Nekatera cvetja, ki se pogosto uporabljajo za poročne šopke so:

 1. Rože: Rože, kot so lilije, vrtnice, gerbera, pivonke in druge, so priljubljena izbira za poročne šopke.
 2. Orhideje: Orhideje so eleganten izbor za poročni šopek, saj so različnih barv in oblik.
 3. Cvetoče grmičevje: Cvetoče grmičevje, kot so hortenzije, delphiniumi in druge, lahko dajejo šopku bolj bujno in naravno videz.
 4. Listi: Listi, kot so listi eukaliptusa, nageljnovi listi in druge, lahko dajejo šopku bolj zeleno in naravno videz.

Poročni šopek cena

Cena poročnega šopka se lahko razlikuje glede na vrsto cvetja, velikost, kompleksnost in sezono. Nekatere stvari, ki lahko vplivajo na ceno poročnega šopka so:

 1. Vrsta cvetja: Nekatera cvetja so cenejša, druge pa dražja. Na primer, lokalna cvetja so lahko cenejša od sezonskih cvetov, ki jih je treba uvoziti.
 2. Velikost in kompleksnost: Večji in bolj kompleksni šopek bo dražji od manjšega in preprostega šopka.
 3. Sezona: Cene cvetja se lahko razlikujejo glede na sezono. Na primer, cene cvetja so lahko višje med poročno sezono, ki običajno traja od maja do septembra.
 4. Lokacija: Cene cvetja se lahko razlikujejo glede na lokacijo. Na primer, cene v večjih mestih so lahko višje kot v manjših mestih.
 5. Storitve: Izdelava in dostava šopka sta lahko vključena v ceno, ali pa se plačujeta posebej.

Potonike poročni šopek

Potonike so vrsta cvetja, ki spada v družino Paeoniaceae. Potonike so rastline, ki se pogosto uporabljajo v krajinskem oblikovanju in v komercialni produkciji cvetja. Te rastline imajo lepe, velike cvetove, ki so podobni pivonkam in so na voljo v različnih barvah, od bele, roza, vijolične do rdeče. Listi so veliki in zeleni, ki dajejo rastlini privlačen videz. Potonike so trpežne rastline, ki se lahko gojijo v različnih klimatskih razmerah.

Poročni šopek, ki je narejen iz vrste cvetja potonike, je lahko lep in eleganten. Potonike so cvetje, ki so podobne pivonkam in pogosto se uporabljajo za poročne šopke. Potonike so na voljo v različnih barvah, od bele do roza, vijolične in rdeče. Potonike so cvetje z velikimi cvetovi, ki so običajno večji od rož in so odlična izbira za poročne šopke, ker so trpežne in dolgo obstojne.

Poročni šopek iz potonik se lahko izdelajo v različnih oblikah in velikostih, od preprostih in elegantnih, do bolj kompleksnih in detajlnih. Potonike so lahko kombinirane z drugimi vrstami cvetja, kot so rože, lilije, orhideje, gerbera in druge, da se ustvari šopek po vašem okusu.

Naprsni šopki

Nekatere vrste naprsnih šopkov so:

Enostavni naprsni šopek: Enostavni naprsni šopek je sestavljen iz enega cvetja, kot so vrtnica, gerbera, ali lilija.

Sestavljeni naprsni šopek: Sestavljeni naprsni šopek je sestavljen iz več cvetov in listov, ki se lahko kombinirajo v različnih barvah in oblikah.

Naprsni šopek z vrvico: Naprsni šopek z vrvico je sestavljen iz cvetja in listov, ki so oviti okoli vrvice in se drži v roki.

Naprsni šopek z okrasi: Naprsni šopek z okrasi je sestavljen iz cvetja in listov, ki so okrašeni z okraski, kot so perle, kamni, in drugi.

Naprsni šopek z trakovi: Naprsni šopek z trakovi je sestavljen iz cvetja in listov, ki so oviti okoli traku in se drži v roki.

Naprsni šopek – narukvica.

Šopki za družice

Šopki za družice so manjši in preprostejši poročni šopki, ki se uporabljajo za družice, ki spremljajo nevesto med poroko. Šopki za družice lahko sestavljajo enako cvetje kot nevestin šopek, ali pa se lahko razlikujejo po barvi, velikosti in obliki.

Obstajajo različne vrste šopkov za družice, ki se lahko izdelajo iz različnih vrst cvetja. Nekatere vrste šopkov za družice so:

 1. Posamični cvetovi: Družice lahko nosijo posamične cvetove, kot so vrtnice, gerbera, ali lilije.
 2. Sestavljeni šopek: Družice lahko nosijo sestavljene šopke, ki so sestavljeni iz več cvetov in listov.
 3. Naprsni šopek: Družice lahko nosijo naprsni šopek, ki ga držijo v roki.
 4. Trakovi: Družice lahko nosijo trakove, ki so oviti okoli cvetja in listov.
 5. Okrasi: Družice lahko nosijo šopke okrašene z okraski, kot so perle, kamni, in drugi.

Šopki za družice se lahko prilagodijo okusu in proračunu parov. Obenem pa bo tak šopek postal del poroke in simbol podpore in druženja družic z nevesto.

Poročno cvetje za v lase

Poročno cvetje za v lase je priljubljen trend za neveste, ki želijo dodati nekaj naravnega in romantičnega videza k svoji frizuri. Cvetje za v lase lahko sestavljajo različne vrste cvetja, kot so vrtnice, ljubke, hortenzije, cvetoče grmičevje in druge.

Obstajajo različne načine, kako lahko nevesta uporabi cvetje za v lase:

 1. Cvetni obroč: Cvetni obroč je lahko sestavljen iz enega ali več cvetov, ki se ovije okoli glave in se lahko pritrdi s sponko za lase.
 2. Cvetni trakovi: Cvetni trakovi so trakovi iz cvetja in listov, ki se ovijejo okoli las in se lahko pritrdijo s sponko za lase.
 3. Cvetna krona: Cvetna krona je krona iz cvetja in listov, ki se nosi na glavi in se lahko pritrdi z zatiči.
 4. Cvetni dodatki: Cvetni dodatki, kot so cvetovi, ki se pritrdijo na sponko za lase ali trakove, ki se ovijejo okoli las.
 5. Cvetje vpleteno v lase: Cvetje se lahko vpleta v lase, da se ustvari naravni in romantični videz.

Cvetje za v lase lahko prilagodijo okusu in stilu neveste, in ji dajejo lep in edinstven videz med poroko. Obenem pa bo tak cvetje postal del poroke in simbol lepote in naravnosti neveste.

No Comments

Leave a reply