Blog

POROČNA TORTA CENA – KAJ VSE IGRA VLOGO PRI VIŠINI cene?

POROČNA TORTA CENA

Ko načrtujete svojo poroko, je treba poskrbeti za veliko gibljivih delov in pomembnih podrobnosti. Ena od teh podrobnosti je torta! Čeprav se lahko cena poročne torte na prvi pogled zdi visoka, dejansko obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na določanje cene na rezino. V tej objavi v spletnem dnevniku si bomo ogledali nekatere od teh dejavnikov in pojasnili, zakaj imajo poročne torte včasih visoko ceno.

V slaščičarni bo povprečna cena vaše poročne torte od 1,50 do 4 evrov na rezino, odvisno od vrste, ki jo želite (čokoladno-rdeča žametna; malinasto mandljeva). Če pa gre za nekaj bolj elegantnega, kot je glazura iz maslene smetane z zapletenimi okusi v vsakem grižljaju, potem pričakujte navzgor, bližje 4 evrov za samo eno plast!

Dejansko ko oblikovalci ustvarijo te mojstrovine, nimajo druge izbire, kot da zaračunajo višje cene, ker so njihove storitve veliko težje od preprostih nalog, kot je na primer prisiliti nekoga, da se odloči, koliko kosov želi odnesti domov, poleg drugih podrobnosti, ki lahko vplivajo tudi na izbiro okusa.


Poročna torta cena & stroški

Najpomembnejši dejavnik pri določanju cene poročne torte so sestavine. Če se odločite za organsko ali gurmansko torto, lahko pričakujete, da bo cena višja od standardne torte, narejene iz običajnejših sestavin. Na primer, osnovna vaniljeva torta, narejena iz neekoloških sestavin, lahko stane 1,50 € na rezino, medtem ko lahko organska vanilijeva torta z gurmanskimi sestavinami stane 4,00 € na rezino.

Še en dejavnik, ki vpliva na ceno poročne torte, je dizajn. Ustvarjanje kompleksnejših modelov z veliko dela s podrobnostmi lahko traja dlje, kar pomeni, da bodo pogosto stali več kot preprostejši dizajni. Če vam je pri srcu določen dizajn, bodite pripravljeni plačati dodatno za čas in trud, ki sta potrebna za njegovo ustvarjanje.


Poročna torta cena

Poročna torta cena? 6 največjih dejavnikov, ki vplivajo na ceno!

1. Sestavine za poročno torto
2. Oblikovanje poročne torte
3. Nizi poročne torte
4. Glazura poročne torte
5. Stroški dostave poročne torte
6. Dekoracija poročne torte

6 največjih dejavnikov, ki vplivajo na ceno

Predstavitev bloga: Poročna torta je pogosto osrednja točka velikega dneva para, zato so pari pogosto presenečeni, kako draga je lahko. V tej objavi v spletnem dnevniku bomo razčlenili šest največjih dejavnikov, ki vplivajo na stroške poročnih tort, da boste lahko bolje pripravljeni, ko bo čas za pripravo proračuna za lastne.

Sestavine za poročno torto kot dejavnik višine cene

Sestavine, uporabljene v poročni torti, lahko močno vplivajo na skupne stroške. Na primer, uporaba organskih ali lokalno pridobljenih sestavin bo na splošno dražja od uporabe standardnih sestavin v trgovini z živili. Podobno bo uporaba vrhunskih sestavin, kot je prava glazura iz maslene kreme ali ročno izdelan fondant, prav tako zvišala ceno.

Oblikovanje poročne torte tudi vpliva na ceno

Zasnova vaše poročne torte bo prav tako igrala vlogo pri njenih skupnih stroških. Kompleksni modeli z več nivoji, izklesanimi elementi ali ročno poslikanimi detajli bodo očitno stali več kot preprostejši modeli. Podobno, če delate z zelo iskanim pekom, ki ima veliko izkušenj s porokami, lahko pričakujete, da boste plačali več, kot bi plačali za nekoga, ki šele začenja. Poročna torta cena.

Ali nizi poročne torte vplivajo na ceno?

Število nadstropij vaše poročne torte bo prav tako vplivalo na njeno ceno. Trinadstropna torta bo očitno stala več kot dvonadstropna itd. Vendar je pomembno upoštevati, da vam ni nujno, da imate večnadstropno torto, da bi nahranili vse goste. Če imate manjšo poroko ali želite prihraniti nekaj denarja, razmislite o izbiri manjše torte z eno ali dvema nadstropjema. Poročna torta cena.

Izbira glazure za poročno torto vpliva na ceno

Vaša izbira glazure lahko vpliva tudi na ceno vaše poročne torte. Na primer, klasična glazura iz maslene kreme je na splošno cenejša od glazure iz fondanta, ker jo je lažje narediti. Nekateri pari pa imajo raje videz fondanta, ker ga je mogoče oblikovati v različne oblike in barve, kar je morda vredno dodatnih stroškov.

Stroški dostave poročne torte

Če vam torto dostavijo, lahko pričakujete, da boste poleg stroškov same torte plačali še stroške dostave. Te pristojbine se bodo razlikovale glede na razdaljo, ki jo mora torta prepotovati, in število ljudi, potrebnih za njen prevoz (npr. ena oseba ali ekipa). Poročna torta cena.

Izposoja dekoracije za poročno torto

Če poročne torte ne nameravate obdržati kot spomin, boste morda lahko prihranili nekaj denarja tako, da najamete potrebno opremo (npr. stojalo za torto, pribor za rezanje, figure za poročno torto), namesto da bi jo kupili takoj. Ta možnost je običajno na voljo le pri specializiranih podjetjih za izposojo ali pekarnah, zato se o njej vnaprej pozanimajte.


Na ceno poročne torte vpliva veliko dejavnikov, od uporabljanih sestavin do zapletenosti dizajna. Če pa se teh različnih dejavnikov zavedate vnaprej, se lahko bolje pripraviti na to, kaj lahko pričakujete, ko načrtujete proračun za najlepšo poročno torto. Naredite nekaj raziskav in se pogovorite z različnimi peki, preden sprejmete dokončne odločitve, da boste na koncu dobili čudovito (in okusno!) torto, ki bo ustrezala tako vaši viziji kot proračunu. Poročna torta cena.

Pri poročnih tortah je veliko dejavnikov, ki vplivajo na končno ceno na kos. Vrsta uporabljenih sestavin, zapletenost dizajna in čas, potreben za izdelavo torte, igrajo pomembno vlogo pri določanju stroškov.

Vendar ne glede na ceno ne pozabite, da je vaša poročna torta pomemben del Vašega velikega dne! Konec koncev, kaj je poroka brez torte?

Poročne torte Zvezda


 • Poročni običaji v Sloveniji – TOP 10

  Poročni običaji v Sloveniji – navade – simbolika Poročni običaji v Sloveniji 1 : Ženinova prošnja – zaroka & prstanec Poročni običaj v Sloveniji 2: Dekliščina & Fantovščina Poročni običaji v Sloveniji 3: Šranga – odkop neveste Poročni običaji v Sloveniji 4: Ženin ne sme…

 • Civilna poroka –

  civilna poroka – civilni poročni obred Civilna poroka – dokumenti Civilna poroka na prostem Civilna poroka v prostoro upravne enote Poročni civilni obred Cena civilne poroke v Sloveniji Civilna poroka na Gorenjskem Civilna poroka Piran

 • Cerkvena poroka – kaj je vse potrebno vedeti?

  Cerkvena poroka v Sloveniji je običajno katoliška poroka, ki se odvija v katoliški cerkvi. Poroka se začne z obredom za sprejem za poroko, ki ga vodi župnik ali drug duhovnik. Nato se odvije obred za zakon, ki vključuje molitev, berilo iz Svetega pisma, homilijo, sveto…

 • 6 koristnih nasvetov za izbiro čudovite poročne torte!

  Zaročena si! Čestitamo za vaš veliki dan in komaj čakamo, da praznujemo z vami, ko pride. Toda preden se to zgodi, ostaneta še ena ali dve odločitvi: kakšna vrsta torte bo servirana? In koliko stane ta nadvse pomembna sladica na rezino (brez drugih prelivov)? No,…

 • Poročna fotografija & poročni fotograf

  poročna fotografija in izbira poročnega fotografa Da bi izbrali pravega poročnega fotografa, morate najprej vedeti, kakšne fotografije si želite. Fotografije niso le list papirja, na katerem je zabeležen trenutek, so prenosi čustev, misli in občutkov, ki pripovedujejo zgodbo vam in prihodnjim generacijam. Predstavljajte si, da…

 • Poročna obleka

  Vprašanje, ki si ga zastavi vsaka nevesta pred poroko, je Katera poročna obleka je zame najboljša?! Katero poročno obleko izbrati? Predstavljamo vam ultimativni vodnik pri izbiri poročne obleke! Preberite pregled vseh pomembnih tem, ki jih morate poznati, preden izberete idealno poročno obleko za vašo poroko….


animacija na poroci cerkvena poroka civilni obred glasba na poroci nevesta organizacija porok otroci na poroci poročna dekoracija poročna frizura poročna obleka poročna torta poročne fotografije poročni fotograf poročni običaji poročni obred poročni ples poročni prstani poročni video poročno cvetje poročno slavlje prevozi na poroki stilovi poroke

No Comments

Leave a reply