Poročni info kotiček

poročni kotiček za nasvete & ideje

Orgnaizacija poroke

Bohemian, mid-century, baroque or Scandi. Whatever your style is, we have it. Check out now our curated list of bedroom design trends.

See more

Stil poroke

Whether your want a space to entertain or a place to relax our latest collection of living room design ideas will have something for you.

See more

Poročne navade in običaji

Bohemian, mid-century, baroque or Scandi. Whatever your style is, we have it. Check out now our curated list of bedroom design trends.

See more

Otroci na poroci

Whether your want a space to entertain or a place to relax our latest collection of living room design ideas will have something for you.

See more

Civilni poročni obred

Število ljudi, ki za svojo poroko izberejo civilni obred namesto verskega, vztrajno narašča, hkrati pa pada število tistih, ki obiskujejo redno versko bogoslužje. Večina obredov je še vedno verskih, vendar menimo, da ne bo dolgo, ko jih bodo civilni obredi presegli. Kot načrtovalcu porok vam to daje edinstveno priložnost, da pokažete svojo ustvarjalnost in načrtujete individualno oblikovan obred, ki je oseben za nevesto in ženina. Preveriti boste morali uradna pravila, kje se bo odvijal, saj so lahko licenčne lokacije še vedno omejene, vendar imate več prostora za ustvarjalnost kot v verskem bogoslužju. Če pravila dopuščajo, lahko izberete res posebno okolje, kot je travnik z izrezanimi potmi in krogi, plaža z romantičnim, mirnim zvokom vode za ozadje ali travnata/gozdna scena s ptičjim petjem, ki bo razveseljevala nevesto in ženina. . V ZDA ima minister dovoljenje za sklepanje zakonskih zvez in se lahko odloči, da to počne kjer koli. V Veliki Britaniji se licenca podeli lokaciji, ki ima štiri stene in streho. Če je to preveč omejujoče za vašo veliko domišljijo, poskrbite, da se pravni del izvede v zaprtih prostorih, in bodite tako ustvarjalni, kot želite, z uprizoritvijo branja, blagoslovov in osebnih zaobljub v drugem okolju pred ali po tem.

See more

Cerkveni poročni obred

Verske poroke imajo običajno bolj tog obred kot civilne in zahtevajo predložitev določene dokumentacije. Del zahtev načrtovalca porok je določiti zahteve za katero koli vero, ki je potrebna glede na vero para.

See more

Poročne lokacije

Izbira prostora je velika in mora zadostiti številnim željam in zahtevam. Spoznati morate vizijo para za njun veliki dan, da boste lahko predlagali možnosti. Nekatera poročna slavja potekajo na domu para ali doma staršev, velika večina pa v hotelu ali restavraciji.

See more

Poročne tiskovine

Whether your want a space to entertain or a place to relax our latest collection of living room design ideas will have something for you.

See more

Poročna vabila

Vabila so tradicija vsake poroke in čeprav nove tehnologije porabijo vse manj papirja, še vedno ostaja prisotna ta tradicija, da na poroko povabimo družino in prijatelje. Vabila je treba poslati vsaj en mesec vnaprej, če imate poročni seznam za darila, je običajno priložena tudi kartica lokala, kjer je seznam postavljen. Vabilo se praviloma izroči ročno najožjim družinskim članom – očetom, mamam, bratom in sestram ter tistim, ki živijo v bližini. Enako je s prijatelji. V vseh drugih primerih se pošljejo dovolj zgodaj, da preprečijo, da bi izgubljena ali založena vabila prispela prepozno.

See more

Poročne obleke

Nevestina obleka je osrednja atrakcija vsake poroke. Izbira je velika za vsako nevesto in njen okus in slog bosta določila izbiro, vendar ji kot načrtovalka porok lahko pomagate svetovati. Prednostna naloga je, ali je poroka formalna ali neformalna ali pa je treba upoštevati še kakšen drug protokol oblačenja. Pomemben je tudi letni čas in ali gre za jutranjo ali popoldansko priložnost. Če proračun to dopušča, je morda koristno zaposliti osebnega nakupovalca, da izbere najprimernejše izbire.

See more

Darilca za svate

Na nekaterih poročnih obredih nevesta in ženin svojim gostom v znak hvaležnosti podarita majhno darilo. Enako je po drugi strani spomin na poroko za goste. Tradicionalno je bila to figurica iz porcelana, gline ali drugega materiala z imenom para in datumom poroke. V preteklosti so povabljeni gospodje po banketu dobili tradicionalno embalažo čistega njuhanja. Danes, z razvojem poroke, so se darila za goste spremenila v bolj uporabne kot okrasne stvari. In kot smo ponavljali skozi tečaj, je končna izbira na paru, ki mu strokovno svetujete. Izvirna ideja je podariti nekaj, pri ustvarjanju katerega sta zakonca neposredno sodelovala, na primer jedilne darilne piškote, marmelado ali med. Upoštevajte ustvarjalnost strank in njihovo razpoložljivost v času, ko bodo darila potrebna. Približuje se poroki zelo naporen čas.

See more

Poročni prstani

Poročni prstan ima dolgo tradicijo skozi stoletja, moderen je že od časa egiptovskih faraonov v Starem kraljestvu. Prstani so najpomembnejši simbol poroke. Obstaja veliko teorij o njihovem izvoru, a ena najpogosteje sprejetih je, da je prstanec povezan s srcem preko vene. Ta žila je znana iz grških časov kot žila ljubezni. Njihova okrogla oblika simbolizira, da ljubezen nima ne začetka ne konca. Zlato predstavlja trdno ljubezen in bogastvo, ki naj bi spremljala par.
Metoda Trojice je bila, da si prstan nataknete čez vsak prst z besedo “v imenu Očeta, Sina in Svetega Duha” in ga nato položite na prstanec. Nadejanje prstana nevesti je včasih imelo tudi spolne konotacije – da bosta nevesta in ženin zdaj spolno intimna. Dandanes se tradicija ohranja, vendar brez takšnih konotacij.
Pri oblikovanju prstana ni veliko pravil. Resnično je odvisno od okusa para. Najbolj priljubljen je navaden zlat trak z vgraviranimi imeni in datumom ter morda kratkim sporočilom. Zlato je lahko rumeno, belo, mat ali saten. Nekateri ljudje dodajo majhne diamante ali druge dragulje. Platina in srebro sta tudi pogosto uporabljena alternativa za nekatere pare. Vse več parov se odloči za ekskluzivne, personalizirane dizajne.

See more

Poročna fotografija & videografija

Pomembno je razmišljati o spominu, ki ga vaše stranke želijo na svojo poroko. Verjetno vas bodo prosili, da najamete fotografijo in video, da ujamete najpomembnejše trenutke slovesnosti in banketa.
Fotografsko storitev bo treba izbrati med ekipo strokovnjakov, posvečenih poročni industriji. Ne zaposlujte katerega koli fotografa, saj poročna fotografija zahteva vrsto veščin, ki jih imajo le ti strokovnjaki.
Prej je foto album veljal za luksuz. Danes je običajno imeti fotografije vrhuncev poročnega dne, para in gostov v albumu – na papirju ali v digitalni obliki. S fotografom se boste morali dogovoriti, da boste ujeli trenutke, ki si jih par še posebej želi.
Fotograf ne more biti dosledno okoli para in gostov, on ali ona mora biti kot senca, ne da bi monopoliziral njihov čas, ampak narediti posnetke, ki ujamejo vse pomembne trenutke.
Seveda so tradicionalne fotografije – na primer izmenjava prstanov, poljub ali zaobljuba, nujne, vendar naj po možnosti ujame tudi vsak poseben in spontan trenutek, zato sta pomembni spretnost in hitrost gibanja.

Vsi pari ne želijo enake fotografije. Nekateri so romantični, nekateri praktični, drugi s smislom za humor. Obiskati boste morali več studiev, da si ogledate osebni slog različnih strokovnjakov. Vsak fotograf je individualen.
S fotografom se morate dogovoriti za število ur, ki jih bo zaposlil.
Finiš fotografij je nekaj, o čemer se pogovorita tudi s fotografom, čeprav se to običajno zgodi po poroki. S parom lahko skupaj obiščeta fotografa, da naredita izbor želenih fotografij – barvnih, sepia ali črno-belih.
Nekatere cerkve ali kapele imajo uradnega fotografa. To v mnogih državah ni zakonito, tako da se lahko o tem pogajate, če se pogovorite s cerkvijo in zadevnim duhovnikom.
Običajno boste imeli istega fotografa za celoten dogodek, drugače se bo slog razlikoval. Običajno bo fotograf s seboj vzel ekipo vsaj enega ali dveh, ki bo skrbela za opremo.
Lahko celo najamete dva fotografa, da vam predstavita dva različna pogleda na poroko, vendar bodite zelo previdni, da jima sporočite želje parov, da ne boste imeli dveh popolnoma različnih stilov.
Ena od stvari te storitve je strošek tiskanja velikega števila fotografij. Priporočamo, da svojim strankam ponudite možnost izdelave digitalnega albuma z dobro kakovostjo slike, ki ga lahko na DVD-ju dajo drugim gostom. Ta storitev bi morala biti cenejša.

See more

Poročna dekoracija

Whether your want a space to entertain or a place to relax our latest collection of living room design ideas will have something for you.

See more

Poročna torta & sladki kotiček

Bohemian, mid-century, baroque or Scandi. Whatever your style is, we have it. Check out now our curated list of bedroom design trends.

See more

Poročno cvetje

Čeprav se na prvi pogled morda zdi drugoten vidik organizacije poroke, se vsak poročni organizator zaveda pomena dobre cvetlične dekoracije. V mnogih primerih je to zelo pomembno pri oblikovanju poroke. Ker vemo, da močno vpliva na značaj dekorja in ob ugajanju okusom neveste in ženina (če so preprosti, romantični ali pretirani), moramo vedno upoštevati pravilo, da je manj več.
Cvetlični aranžmaji morajo biti skladni z lokacijo. Nima smisla okrasiti kapele ali majhne cerkve z velikimi sredicami cvetja. Rezervirani bi morali biti za katedrale ali velike cerkve. V teh primerih običajno damo večji pomen oltarju, kjer bo par, majhne podrobnosti pa postavimo na klopi, kjer bodo gostje sedeli.

See more

Poročni make-up & frizura

Ko načrtujete ličenje za poročni dan, načrtujte, da boste izboljšali svoj videz, ne pa da boste videti kot nekdo, ki ga vaš bodoči mož ne prepozna. Preveč drastične spremembe, na primer pretemna porjavelost ali dramatična sprememba barve las, redko delujejo dobro. Veliko bolje je, da vnaprej natančno preizkusite dodatne tehnike ličenja, ki so bolj posebne, kot jih običajno nosite, a vas ne spremenijo preveč. Zaljubil se je v pravo vas, ostanite resnični.
Glede na to je to vaš zelo poseben dan in ste v središču pozornosti. Vaš make up mora zdržati čez dolg dan in na vaših fotografijah videti popolno. Nanesite več ličil kot običajno. Začnite z malo in postopoma dodajte več. Zaradi luči in kamer ste videti nekoliko bolj bledi; dovolite to. Dobro je, da se predhodno fotografirate z ličili, da boste videli, kako se fotografija z bliskavico odzove na vaš zaključek.

Frizura – Tradicionalno so mnoge neveste nosile lase spete. Danes mnogi še vedno to počnejo, vendar obstaja široka paleta stilov, ki so tudi zelo laskavi nevesti. Pomembno je, da oblikujete nevestino pričesko tako, da ji pristaja in se ujema z obleko, poročno zabavo, temo in splošnim stilom dogodka.

See more

Glasba na poroki

Whether your want a space to entertain or a place to relax our latest collection of living room design ideas will have something for you.

See more

Poročni ples

Bohemian, mid-century, baroque or Scandi. Whatever your style is, we have it. Check out now our curated list of bedroom design trends.

See more

Prevozi na poroki

Prevozi so zelo potrebni na vsaki poroki, ne le za par, ampak morda tudi za veliko gostov. Ker večina ljudi na poroki spije malo alkohola, bodo morda potrebovali prevoz domov, če ne ostanejo na prizorišču. To je še ena storitev, ki jo lahko ponudite svojim strankam.
Na slovesnosti ali banketu lahko daste na voljo floto avtomobilov na določeni točki. Daje mir tistim, ki se radi sprostijo in popijejo pijačo ali več, in tudi tistim, ki nimajo avtomobila. Ljudje, ki potujejo iz tujine, bodo morda želeli izkoristiti tudi avto. Predvideti morate, koliko jih boste morda potrebovali skupaj.
Običajno je najem trenerja dobra rešitev za to, s številnimi različnimi razponi za proračune strank. Obstajajo osnovni avtobusi do luksuznih avtobusov, ki vključujejo postelje. Izbira enega ali drugega bo odvisna od ekonomskega statusa vaše stranke.
Na nekaterih porokah se lahko od voznika zahteva, da odpelje avto para v cerkev, na banket in medene tedne, čeprav veliko ljudi najame limuzine ali konjske vprege.

See more

Živijo, sem Petra!

Podcasts combine elaborate and artistic sound production with thematic concerns ranging from scientific research to slice-of-life journalism. Many podcast series provide an associated website with links and show notes, and even a community forum dedicated to discussing the show’s content.

Več o meni!
Poročni info kotiček_Petra

Želite vedeti več o organizaciji poroke?

We’ve had an incredible response so far, and are doing everything we can to respond to everyone who wants to volunteer in one of our community programmes.

ORGANIZACIJA

Ali veste kaj je to Poroka na ključ in zakaj je popularna?

We are uniting our resources around this challenge, and we are combining our resources and asks to make it easy for people to support their communities.

NA KLJUČ

poročni info kotiček

Vse kaj rabite vedeti preden se vaša poroka začne!

poroka

poročni info kotiček – poročna dekoracija – prvi poročni ples –

01

oRganizacija poroke

Organizacija poroke je lahko stresna in časovno potratna, vendar z malo načrtovanja in organizacije, lahko to postane čudovit in nepozaben dan.

Poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje, saj se boste želeli počutiti in izgledati čudovito na svojem pomembnem dnevu.

Na koncu, to je vaš dan in si želite, da bo čudovit in nepozaben. Ne dovolite, da vas stres in organizacija prevlada in poskrbite, da boste uživali v vsakem trenutku.

več ⟶ poročni info 02

stilovi poroke

Obstajajo različni stili poroke, ki se razlikujejo po temi, lokaciji, oblačilih in dekoraciji. Nekateri od najpogostejših stilov so tradicionalni, rustikalni, boho, elegantni in destination.

Izbira stila poroke je odvisna od vaših želja in preferenc, vendar pa se vsi stilovi lahko prilagodijo vašim potrebam in zagotovijo nepozaben dan.

Več ⟶

poročni info kotiček – poročne informacije za neveste

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.