Blog

Poročni prstani – vse kaj rabiš vedeti preden se odlučiš za izbiro pravega!

Kratka zgodovina poročnih prstanov

Že stoletja so si pari izmenjevali prstane kot simbol ljubezni in predanosti drug drugemu. Toda od kod ta tradicija? In kako so se skozi čas razvijali poročni prstani? Oglejmo si zgodovino poročnih prstanov, od pradavnine do danes.

Prvi poročni prstani

Prva zabeležena uporaba poročnih prstanov sega v stari Egipt. Pari so si v Egiptu izmenjevali prstane iz konoplje ali trstike, ki so simbolizirali njuno večno ljubezen drug do drugega. V stari Grčiji in Rimu so izdelovali poročne prstane iz železa, za katerega so verjeli, da odganja zle duhove. Ti prvi poročni prstani so bili preprosti trakovi brez draguljev ali okraskov.

Sčasoma so se spreminjali materiali za izdelavo poročnih prstanov. V srednjem veku so si pari začeli izmenjevati prstane iz zlata ali srebra. Te bolj plemenite kovine so pomenile večjo vrednost, ki jo je družba pripisovala zakonski zvezi. V obdobju renesanse so diamantni zaročni prstani postali priljubljeni med višjimi sloji. V tem času so poroke postale veličastne zadeve, opremljene z vsemi dodatki sodobne pravljice.

Evolucija poročnih prstanov

Z leti so se okoli poročnih in zaročnih prstanov razvile različne tradicije. Na primer, postalo je običajno, da ženske nosijo zaročne prstane na levem prstancu, saj so verjeli, da ima ta prst posebno žilo, ki je neposredno povezana s srcem. Medtem so moški večinoma poročne prstane nosili šele veliko pozneje. Šele med drugo svetovno vojno je postalo običajno, da si moški s svojimi bodočimi nevestami izmenjujejo poročne prstane.

Ena najtrajnejših tradicij, povezanih s poročnimi in zaročnimi prstani, je diamantni zaročni prstan. Rečeno je, da je to tradicijo začel avstrijski nadvojvoda Maksimilijan, ko je leta 1477 podaril svoji zaročenki Mariji Burgundski diamantni prstan. Vendar pa so diamantni zaročni prstani postali zelo priljubljeni šele veliko pozneje – v tridesetih letih prejšnjega stoletja. v Ameriki zahvaljujoč marketinški kampanji De Beers diamonds, ki je obljubila, da je “diamant večen.”

Današnji pomen poročnih prstanov

Poročni in zaročni prstani predstavljajo marsikaj v današnji družbi. Za nekatere pare so ti prstani preprosto lep simbol njune ljubezni drug do drugega. Za druge so spomin na obljube, dane na poročni dan. In za mnoge pare sta oboje to in še več. Ne glede na to, kaj vam osebno pomenijo, ni mogoče zanikati, da so poročni in zaročni prstani pomemben del naše kulturne dediščine – in bodo tako ostali tudi za prihodnje generacije.

Od antičnih časov do danes so si pari izmenjevali prstane kot simbol ljubezni in predanosti drug drugemu. Tradicija izmenjave poročnih in zaročnih oblačil ima svoje korenine v starodavni egipčanski kulturi, vendar se je sčasoma razvila in postala pomemben del naše lastne kulturne dediščine tukaj v Ameriki. Ne glede na to, kaj vam osebno pomenijo, ni mogoče zanikati, da so ti posebni kosi nakita prepojeni z zgodovino in imajo pomembno mesto v naših srcih.


Poročni prstani cenik

Povprečna cena poročnega prstana – in kako prihraniti denar pri svojem!

Ste se kdaj vprašali, koliko je povprečna cena poročnega prstana? Ali kakšno kovino bi morali izbrati za svoje prstane? Če ste na trgu poročnih prstanov, preberite vse, kar morate vedeti o izbiri popolnega prstana – po popolni ceni.

Koliko stane tipičen zaročni prstan?

Cena zaročnega prstana se zelo razlikuje, odvisno od kakovosti diamanta (ali drugega kamna) in vrste kovine, uporabljene v nastavitvi. Po eni priljubljeni oceni je povprečna cena zaročnega prstana 5.000 dolarjev – čeprav smo videli ocene, ki se gibljejo od 1.000 do 10.000 dolarjev in več.

Koliko naj moški zapravi za poročni prstan?

Na to vprašanje ni dokončnega odgovora, vendar je dobro pravilo, da za zaročni prstan porabite 2-3 mesečne plače. Seveda, če imate bolj omejen proračun, naj vas to ne ovira pri iskanju čudovitega prstana, ki si ga lahko privoščite. Kje kupiti poročne prstane?

Poročne prstane lahko kupite na različnih mestih, vključno z zlatarnami, veleblagovnicami in celo pri spletnih prodajalcih. Ko kupujete prstane, ne pozabite primerjati cen in izbire v nekaj različnih trgovinah, preden opravite končni nakup.

Nasveti za prihranek denarja pri prstanu

Če želite prihraniti pri nakupu poročnih prstanov, lahko naredite nekaj stvari. Najprej razmislite o cenejši kovini, kot sta srebro ali titan. Poiščete lahko tudi prstan z manj diamanti (ali celo brez diamantov). Nazadnje, ne pozabite, da velikost diamanta (ali drugega kamna) ni nujno enaka njegovi kakovosti – zato se ne počutite, kot da bi morali izbrati največji kamen, ki ga najdete.


Razmislite o vrstah kovine za svoje poročne prstane

Zlati poročni prstani

Čeprav je zlato priljubljena izbira za poročne prstane, je pomembno upoštevati, da je razmeroma mehka kovina in se zato zlahka opraska. Zlato je tudi nagnjeno k temu, da sčasoma potemni. Če se odločite za zlate prstane, ne pozabite povprašati o možnostih garancije, če jih boste morali zamenjati po cesti. Na splošno je 14K zlato bolj trpežno od 18K zlata in je zato morda boljša možnost, če iščete nekaj, kar bo prestalo preizkus časa.

Prstani iz belega zlata

Cena Belo zlato je zlitina zlata in srebra (običajno niklja), ki je bila prevlečena z rodijem (član družine platine), da dobi belo barvo. Belo zlato je bolj trpežno od čistega zlata in je zato lahko dobra izbira, če vam je trajnost pomembna. Ena slaba stran belega zlata je, da lahko sčasoma porumeni – čeprav je ta proces običajno mogoče obrniti s profesionalnim čiščenjem.

Platinasti poročni prstani

Platina je ena najtrpežnejših kovin, kar je odlična izbira, če iščete nekaj, kar bo kos vsakodnevni obrabi. Platina je tudi hipoalergena in je zato lahko dobra izbira, če imate občutljivo kožo. Ena slaba stran platine je, da je ena izmed dražjih razpoložljivih kovin – čeprav je vredno omeniti, da bodo prstani iz platine običajno trajali dlje kot zlati ali srebrni prstani in vam tako lahko dolgoročno prihranijo denar.

Ko kupujete poročne prstane, morate upoštevati nekaj stvari, da boste dobili najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Najprej razmislite o cenejši kovini, kot sta srebro ali titan. Poiščete lahko tudi prstan z manj diamanti (ali celo brez diamantov). Nazadnje, ne pozabite, da velikost diamanta (ali drugega kamna) ni nujno enaka njegovi kakovosti – zato se ne počutite, kot da bi morali izbrati največji kamen, ki ga najdete. Če upoštevate te nasvete, boste zagotovo našli čudovite poročne prstane, ki ne bodo zlomili banke!


Na kateri roki se nosi zarocni prstan

Zaročni prstan je poseben prstan, ki ga podarimo osebi, ki se bo poročila. Običajno se nosi na levi roki. Zaročni prstan je simbol ljubezni in predanosti. Je tudi simbol obljub para drug drugemu. Zaročni prstan ženski podari moški. Gre za dolgoletno tradicijo.

Zaročni prstan se nosi na levi roki, ker je to položaj, kjer je srce najbližje. Leva roka simbolizira tudi moč in moč. Nošenje zaročnega prstana na levi roki pomeni, da je oseba zasedena in ni na voljo za zmenke ali poroko. Zaročni prstan je običajno iz zlata ali srebra. Lahko vsebuje diamante ali druge drage kamne. Zaročni prstan je lahko preprost ali pa zelo okrašen.

Diamantni zaročni prstan je postal priljubljen v viktorijanski dobi. Diamanti so veljali za simbol večne ljubezni. Prvi diamantni zaročni prstan je Mariji Burgundski podaril avstrijski nadvojvoda Maksimilijan leta 1477. Kraljica Viktorija je popularizirala diamantni zaročni prstan, ko je leta 1840 nosila tistega, ki ga je oblikoval princ Albert.

Zaročni prstanec je tretji prst na levi roki. Ta tradicija se je začela v starih časih, ko so ljudje verjeli, da je v tem prstu vena, ki gre neposredno do srca. Zaročni prstani so simbol ljubezni in zavezanosti med dvema osebama, ki se bosta poročila. Je tudi simbol njunih obljub drug drugemu.


Na kateri roki se nosi poročni prstan

Tradicija poročnega prstanca

Predstavitev bloga: Za mnoge je poročni prstan eden najpomembnejših simbolov zakona. Je fizična predstavitev ljubezni in zavezanosti med dvema osebama. Toda ali ste se kdaj vprašali, zakaj se poročni prstan nosi na levi roki? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti o tradiciji poročnega prstanca.

Pomen tradicionalnega prstanca

Tradicionalni pomen poročnega prstanca je, da predstavlja večno ljubezen. To je zato, ker gre vena na prstancu (tretjem prstu) na levi roki neposredno v srce. Ta simbolika sega v starodavne čase, ko so ljudje verjeli, da je ta žila povezana neposredno s srcem.

Poročni prstanec ima tudi sodobnejši pomen. V mnogih kulturah velja, da je leva roka šibkejša. Kot tako se zdi bolj primerno nositi simbol ljubezni in predanosti na tej roki.

Ne glede na to, ali se strinjate s tradicionalnim ali sodobnim pomenom, ni mogoče zanikati, da je poročni prstanec pomemben del poročne tradicije. Torej, naslednjič, ko boste pogledali navzdol na svoj poročni prstan, si vzemite trenutek in pomislite na vse, kar simbolizira.


Najcenejši poročni prstani

Kako kupiti ugodne poročne prstane

Poročni prstani so simbol ljubezni in predanosti, lahko pa so tudi pomemben strošek. Povprečni strošek zaročnega prstana in poročnega pasu je 5000 $, glede na The Knot’s 2018 Real Weddings Study. Če iščete načine, kako prihraniti svoj poročni proračun, lahko začnete s poročnimi prstani. Tukaj je nekaj nasvetov, kako kupiti cenovno ugodne poročne prstane.

Izbira pravega zlatarja za cenovno ugodne poročne prstane

Ko iščete cenovno ugodne poročne prstane, je pomembno, da izberete draguljarja z ugledom. Naredite raziskavo vnaprej in preberite ocene drugih strank. Ko najdete nekaj draguljarjev, o katerih razmišljate, se dogovorite za posvetovanja. Med posvetovanjem povprašajte o različnih vrstah kovin in dragih kamnov, ki so na voljo, ter o stroških vsake možnosti. Ne pozabite, da vam ni treba žrtvovati kakovosti, da bi prihranili denar – izberite zlatarja, ki lahko ponudi visokokakovostne izdelke po nižji ceni.

Najboljši poceni poročni prstani

Obstaja nekaj vrst poceni poročnih prstanov, ki so dobra izbira, če poskušate ostati znotraj proračuna. Ena od možnosti je, da namesto zlata ali platine izberete alternativne kovine, kot so volfram, srebro ali kobalt. Druga možnost je, da izberete tanjši trak – to bo zmanjšalo količino uporabljene kovine in s tem ceno prstana. Prihranite lahko tudi tako, da namesto diamantov izberete podrobnosti dragih kamnov – dragulji, kot so safirji, smaragdi ali rubini, so lahko prav tako lepi kot diamanti, vendar so običajno cenejši. Končno, minimalistični detajli lahko tudi pomagajo znižati stroške – preprost pas brez dragih kamnov ali okraskov bo cenejši od bolj dovršeno oblikovanega prstana.

Vaši poročni prstani so simbol vaše ljubezni in zavezanosti, vendar ni nujno, da pokvarijo banko. Z raziskovanjem in sodelovanjem z uglednim draguljarjem lahko najdete cenovno ugodne poročne prstane, ki so lepi in edinstveni. Razmislite o uporabi alternativnih kovin, odločite se za tanjši pas, izberite detajle dragih kamnov namesto diamantov ali ohranite minimalističen dizajn, da ostanete v okviru svojega proračuna. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko najdete popolne cenovno ugodne poročne prstane zase in za svojega zaročenca!


Posebni poročni prstani

Unikatni poročni prstani za enkraten par

Vaš poročni prstan je simbol vaše ljubezni in predanosti partnerju. To je nekaj, kar boste nosili vsak dan, zato naj bo posebno in unikatno, tako kot vi. Toda kako izbrati pravega pri toliko možnostih na trgu? In kar je še pomembneje, kako se prepričate, da je resnično enkraten?

Ne skrbite, pokrili smo vas. Tukaj je nekaj najboljših unikatnih poročnih prstanov, s katerimi se boste počutili kot edinstven par, kakršen ste.

Ročno izdelani poročni prstani

Eden najboljših načinov, da poskrbite, da bo vaš poročni prstan unikaten, je ročna izdelava. Ta možnost po meri pomeni, da lahko skupaj z draguljarjem oblikujete prstan, ki popolnoma predstavlja vajin odnos. Poleg tega so ročno izdelani prstani običajno višje kakovosti kot primerki iz množične proizvodnje, zato ste lahko prepričani, da bo vaš prstan trajal vse življenje.

Če imate omejen proračun, je še vedno veliko načinov, da dobite unikaten ročno izdelan prstan. Prenova starinskega nakita je odličen način, da dobite unikaten prstan, ne da bi pri tem izgubili denar. Lahko se obrnete tudi na lokalne obrtnike ali poskusite prstan izdelati sami!

Edinstveni materiali posebnih poročnih prstvenov

Ko gre za izbiro materialov za vaš prstan, razmišljajte izven okvirjev. Da, diamanti so tradicionalni, vendar zagotovo niso vaša edina možnost. S safirji, smaragdi in celo rubini so lahko čudoviti zaročni in poročni prstani. In če res želite izstopati iz množice, poskusite uporabiti netradicionalne materiale, kot sta les ali morsko steklo. Prepričajte se, da izberete material, ki je dovolj trpežen, da prenese vsakodnevno nošenje.

Vključite osebni pomen v posebne poročne prstene

Vaš poročni prstan naj bo poseben in unikaten…predvsem pa mora imeti pomen. Vključitev osebnega pomena je odličen način, da poskrbite, da bo vaš prstan edinstven. Ena izmed priljubljenih možnosti je, da na svoje prstane vgravirate posebno sporočilo ali notranjo šalo, ki jo bosta razumela samo vidva. Druga možnost je uporaba rojstnih kamnov namesto diamantov ali drugih dragih kamnov. Ne samo, da bo to vašemu prstanu dodalo dodaten pomen, ampak vam bo tudi prihranilo denar!

Ni napačnega načina izbire poročnega prstana, če je pomemben za vas in vašega partnerja. S toliko možnostmi na trgu je preprosto najti nekaj, kar popolnoma predstavlja vajin odnos – le vedeti moraš, kje iskati. Ročno izdelani prstani, nenavadni materiali in osebni podatki so odlični načini, da poskrbite, da bodo vaši prstani edinstveni. Zato pojdite in poiščite popoln simbol svoje ljubezni!


Najlepši poročni prstani

Poročni prstan je simbol večne ljubezni. Je spomin na poseben trenutek, ko dve srci postaneta eno. Ko izbirate poročni prstan, je pomembno, da izberete nekaj, kar je lepo in unikatno. Pri izbiri najlepšega poročnega prstana morate upoštevati tri stvari.

Kako izgleda najlepši poročni prstan?

Najlepši poročni prstani so tisti, ki so edinstveni in posebni za par. Koristno je pogledati fotografije prstanov drugih parov, da dobite predstavo o tem, kaj vam je všeč. Brskate lahko tudi po spletnih trgovinah z nakitom, da dobite predstavo o različnih slogih, ki so na voljo. Če imate v mislih poseben slog, lahko celo naredite prstan po meri.

Iz katerega materiala je najlepši poročni prstan?

Za izdelavo poročnega prstana je mogoče uporabiti veliko različnih materialov. Zlato, srebro in platina so priljubljene izbire. Vendar pa so na voljo tudi bolj unikatne možnosti, kot sta les ali steklo. Pomembno je, da izberete material, ki je trpežen in bo trajal vse življenje.

Koliko stanejo najlepši poročni prstani?

Cena poročnega prstana je odvisna od uporabljenih materialov in dizajna prstana. Preprosti pasovi iz zlata ali srebra so lahko cenovno zelo dostopni, medtem ko so bolj zapleteni modeli dražji. Če imate omejen proračun, je še vedno na voljo veliko čudovitih možnosti. Svojega zlatarja lahko vedno vprašate za nasvet o izbiri lepega in cenovno ugodnega prstana.

Ko izbirate poročni prstan, je pomembno, da izberete nekaj, kar je hkrati lepo in unikatno. Upoštevati je treba veliko različnih stvari, kot so slog, material in stroški. Če upoštevate vse te dejavnike, boste zagotovo našli popoln prstan za vaš poseben dan.


Najdražji poročni prstani na svetu

Poročni prstan ni le kos nakita; je simbol večne ljubezni. Zaradi tega si mnogi pari želijo, da bi bili njihovi poročni prstani čim lepši in unikatnejši. Na žalost imajo unikatni in lepi prstani pogosto visoko ceno. V tej objavi na blogu si bomo ogledali najdražje poročne prstane na svetu. Preberite, kdo je lastnik najdražjega poročnega prstana in koliko je vreden!

Najdražji poročni prstan: 12 milijonov dolarjev

Najdražji poročni prstan na svetu pripada avstralski podjetnici Francesci Grinfeld. Prstan je oblikoval draguljar John Calleija in je izdelan iz platine in belega zlata. V središču je 12-karatni roza diamant, obdan z več kot 100 manjšimi diamanti. Prstan je ocenjen na 12 milijonov dolarjev!

Drugi najdražji poročni prstan: 5,5 milijona dolarjev

Drugi najdražji poročni prstan na svetu je oblikoval Harry Winston za igralko Elizabeth Taylor. Prstan ima 33-karatni smaragdno brušen diamant kot osrednji kamen, obdan z manjšimi diamanti. Prstan je ocenjen na 5,5 milijona dolarjev!

Tretji najdražji poročni prstan: 4,6 milijona dolarjev

Tretji najdražji poročni prstan na svetu pripada zvezdnici resničnostnih šovov Kim Kardashian West. Prstan je oblikovala draguljarka Lorraine Schwartz in je izdelan iz platine. Kot osrednji kamen ima 20-karatni diamant, obdan z manjšimi diamanti. Prstan je ocenjen na 4,6 milijona dolarjev!

Če iščete unikatne in lepe poročne prstane, bodite pripravljeni zapraviti veliko denarja! Najdražji poročni prstan na svetu je ocenjen na 12 milijonov dolarjev, drugi najdražji prstan pa na 5,5 milijona dolarjev. Če imate pri srcu resnično osupljiv in edinstven poročni prstan, bodite pripravljeni zapraviti milijone dolarjev!

No Comments

Leave a reply