Poroka v tujini na hrvaškem v istarskem slogu

poroka v tujini na hrvaškem – poroka v hrvaški istri

Istra kot kraj za poroko

Istra je idealen kraj za začetek skupnega življenja! Ta hrvaška regija ponuja neprekosljivo kombinacijo čudovite narave, odličnega vremena, prijaznih domačinov ter vrhunske hrane in vina. Poroka v Istri obljublja res enkratno doživetje tako za mlade pare kot za njihove goste. Ko govorimo o naravnih lepotah, med hrvaškimi znamenitostmi vsekakor izstopa Istra. Pravzaprav je največji polotok na hrvaški obali in priljubljena poročna destinacija za pare z vsega sveta. Vam bomo poskušali predstaviti, kakšna je Istra, vam razložiti, zakaj jo pogosto imenujejo kar hrvaška Toskana, in vam pomagati pri načrtovanju vaše sanjske poroke v Istri.

Lepote Istre

Slikovita pokrajina Istre ima za vsakogar nekaj. Hriboviti griči, zeleni vinogradi, dišeči oljčni nasadi, kristalno čisto morje in srednjeveška mesteca ne dajo verjeti, da se ta mali košček raja nahaja le nekaj ur vožnje od večjih evropskih prestolnic. Nič čudnega, da vse več parov z vsega sveta izbira Istro za kraj svojega velikega dne! In s svojim blagim sredozemskim podnebjem in več kot 2000 sončnimi urami na leto je ta regija res idealna za spomladansko ali poletno poroko. Ne glede na vaš proračun ali preference, smo prepričani, da boste v Istri našli vse, kar potrebujete za uresničitev vaše sanjske poroke! S svojo dih jemajočo pokrajino, mesti v beneškem slogu kot iz knjig pravljic … ta regija ima res vse!

Poroka v istarskem slogu

Poročna blaženost v istrskem slogu pomeni izmenjane zaobljube sredi osupljive naravne pokrajine ali v enem od številnih romantičnih mest v regiji v beneškem slogu, kot so Rovinj, Poreč, Motovun, Grožnjan … Možnosti je neskončno! Samo predstavljajte si, da rečete “jaz” obdani z omamnim vonjem sivke ali pod čarobno svetlobo tisočerih zvezd… In ko gre za hrano in vino, ste lahko prepričani, da bodo vaši gostje razvajeni! Tradicionalne istrske jedi, kot so maneštra s tartufi (gosta juha iz zelenjave in tartufov) ali fuži s plodi morja (vrsta testenin, postrežena z morskimi sadeži), povezane z lokalnimi rdečimi vini, kot sta teran ali merlot, bodo zagotovo zadovoljile tudi najbolj zahtevne brbončice.


Lokacije za poroko v tujini na hrvaškem

obožujete hrvaško morje in želite svojo sanjsko poroko na obali – za vas smo pripravili nekaj bližnjih lokacij

Fotografija: Nina Roland, lokacija Dvigrad

Poroka na hrvaškem Poreču

Preživite svoj poročni dan v čudovitem Poreču na Hrvaškem! Ali iščete edinstven in romantičen kraj za preživljanje poročnega dne? Ne iščite dlje od Poreča na Hrvaškem! To zgodovinsko mesto je polno tlakovanih ulic, veličastnih cerkva in čudovite narave.


Poročite se v čudovitem Poreču

Poreč je idealen kraj za preživljanje poročnega dne, če iščete nekaj resnično edinstvenega in romantičnega. Od zgodovinskih prizorišč do dih jemajoče pokrajine, Poreč ima vse. Pišite nam še danes, če želite izvedeti več o tem, kako lahko naredimo vaš poročni dan vse, o čemer ste kdaj sanjali! Poreč je res enkratno mesto, ki bo naredilo vaš poročni dan še bolj poseben. Eno prizorišče, ki izstopa od ostalih, je Villa Polesini.

Fotografija: Kresimir Tadijic, lokacija Buje

Poroka na hrvaškem Rovinju

Zaradi očarljive lepote je Rovinj prava romantična destinacija. Staro mestno jedro s svojimi dobro ohranjenimi strukturami, dizajnersko oblikovano notranjostjo in zunanjostjo ter izkušenim fotografskim očesom bo vašim svatom pričaralo nepozaben dan, ki si ga boste za vedno zapomnili!

Slikoviti poročni razgledi v Rovinjo

Zaradi slikovitih razgledov na naravo se boste počutili kot kraljevi, saj vas čaka dobro ohranjeno staro mestno jedro z dizajnersko notranjostjo, ki zagotovo ne bo razočarala nobene neveste na njen poseben dan! Številne so lokacije za porko v Rovinjo: Barokna Cerkev sv. Eufemije, lokacije s pogledom na more in starogradsko jezgro, bližnje otoke, v vrhunskih hotelih in restavracijah je izbor res širok.

Fotografija: Fotokolektiv, lokacija Opatija

Poroka na hrvaškem v Opatiji

Opatije na Hrvaškem – mesto, ki so ga poimenovali eno najbolj romantičnih krajev v Evropi. Zgodba o porokah v čudoviti Opatiji je zgodba o resnično romantični destinaciji. S svojo bogato zgodovino in arhitekturno lepoto ostajata Opatija globoko vtisnjena v spomin. Opatija je znana po svojih vilah iz časa Avstro-Ogrske.

Poroka v hrvaškim vrtovima

V zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena kot poročna destinacija zaradi svoje osupljive pokrajine, sredozemskega vzdušja in bogastva poročnih prizorišč svetovnega razreda. Opatija, ki leži na slikoviti hrvaški obali, ponuja neskončne možnosti za ustvarjanje trajnih spominov na vaš poseben dan. Od elegantnih vil in vrtov do spektakularnih zalivov, v tem mestu, polnem šarma in elegance, se za vsakogar najde nekaj. Zato že danes začnite načrtovati svojo sanjsko poroko v Opatiji na Hrvaškem – resnično nepozabni destinaciji.

Fotografija: Dejan Žagar, lokacija, Otok Krk

Poroka na hrvaškem otoku Krk

Obstaja veliko razlogov, zakaj se pari odločijo za poroko na otoku Krku. Če iščete čudovito lokacijo s popolnim vremenom, je Krk morda popolno mesto za poroko. Krk s svojo osupljivo pokrajino in sredozemskim podnebjem ponuja vse, kar si lahko želite na poročni destinaciji. Začnite načrtovati svojo sanjsko poroko na otoku že danes!

Čudovite poročne fotografije na Krku

Vreme je popolno. Če iščete sončen poročni dan s čudovitim modrim nebom, je Krk idealna izbira. Otok ima sredozemsko podnebje, kar pomeni, da ima blage zime in topla poletja. Krk je osupljivo lep. Poroka na Krku poleg uživanja v čudovitem vremenu pomeni, da boste obkroženi z naravnimi lepotami. Otok je znan po čisti turkizni vodi, skalnati obali in bujni vegetaciji. Obstajajo tudi številne očarljive vasice, ki so odlične lokacije za poročne fotografije.

Postopek sklenitve zakonske zveze v tujini na hrvaškem

Work Smart

Success is earned, one step at a time. One of the most invaluable skills a person can have is being able to clearly express what they want.

Work Hard

Sometimes the hardest part of finding success is gathering the courage to get started. As long as you’re learning, you’ll never really fail.

Sweet Success

The most successful people don’t look back to see who’s watching. Look for opportunities to lift others up along the way.

Civilna poroka na Hrvaškem_Weddign Petra

Civilna poroka na Hrvaškem

Če ste se odločili za civilno poroko, morate pred odhodom k matičarju vi in ​​​​vaš izbranec:

  • določite dan in kraj poroke (lahko izberete kateri koli kraj na Hrvaškem)
  • pridobiti potrebne dokumente
  • prijavo sklenitve zakonske zveze, kjer se morate osebno zglasiti pred matičarjem
  • odločiti o izbiri priimka
  • izberite dve priči za poroko.

Po vpisu zakonske zveze matičar v dogovoru z ženinom in nevesto določi dan sklenitve zakonske zveze. Dan sklenitve zakonske zveze se lahko določi v času od 30. do 45. dne od dneva obvestila o nameri sklenitve zakonske zveze. V izjemnih primerih, ko za to obstajajo utemeljeni razlogi, se lahko zakonska zveza sklene pred 30. dnem od dneva obvestila o nameri sklenitve zakonske zveze in najpozneje 90. dneva od obvestila o nameri sklenitve zakonske zveze.


Stroški sklenitve zakonske zveze pred matičarjem na hrvaškem


Skupni znesek stroškov, ki sta jih dolžna plačati ženin in nevesta, znaša 210 kun upravnih taks za sestavo zapisnika o sklenitvi zakonske zveze in za dejansko sklenitev zakonske zveze pred matičarjem.

Če se želite poročiti izven uradnih prostorov, morate plačati posebno pristojbino. Njena višina je odvisna od oddaljenosti kraja sklepanja zakonske zveze od uradnih prostorov, časa sklepanja zakonske zveze, sklepanja zakonske zveze ob nedeljah, praznikih ali dela prostih dnevih. Za prvi izvod izpisa iz matične knjige se upravna taksa ne plača, saj se izpis izda po uradni dolžnosti.

Poroka v tujini na Hrvaškem s Wedding Petra

ali si želite sanjsko poroko na hrvaškem morju – bomo vse uredili za Vas

Poroka v tujini na Hrvaškem dokumenti

  • izpisek iz rojstne knjige (ne starejši od treh mesecev)
  • potrdilo o neporočenem stanu (če je izpisek iz rojstne knjige starejši od treh mesecev)
  • sodna odločba o dovolitvi sklenitve zakonske zveze (če zakonsko zvezo sklene mladoletna oseba, starejša od 16 let).

Izpisek iz rojstne knjige in potrdilo o neporočenem stanu dvignete v matičnem uradu, kjer ste vpisani v rojstno knjigo. Osebne dokumente in dokazila o državljanstvu je treba dati na vpogled matičarju. Praviloma sta to osebna izkaznica, potni list, odvisno od posameznega primera pa lahko matičar zahteva tudi druge dokumente.

Vas zanima?

Rezervirajte brezplačno srečanje!