Poroka v tujini – nasveti za organizacijo!

Organiziranje poroke v tujini zahteva nekaj več dela in načrtovanja kot organiziranje poroke v domačem kraju. Tu je nekaj korakov, ki jih lahko upoštevate za organizacijo poroke v tujini:

 1. Izberite kraj: Izberite državo in kraj, kjer želite vzeti za zakonca. Poskrbite, da boste poznali vse potrebne informacije o kraju, vključno s pravili in zakoni, ki veljajo za tujce, ki se poročijo tja.
 2. Načrtujte potovanje: Najprej se posvetujte z vašim potovalnim agentom, da boste lahko našli ugodne letalske karte in nastanitve za sebe in vaše goste.
 3. Izberite datum: Izberite datum poroke, ki bo ustrezal vašim potrebam in potrebam vaših gostov. Upoštevajte tudi vremenske razmere in sezonske konvencije v kraju, kjer se bo poroka odvijala.
 4. Organizirajte ceremonijo: Izberite cerkev, templj, plažo ali drugo lokacijo, kjer se bo odvijala poroka. Poskrbite, da bo vse potrebno, kot so cvetje, glasba in fotograf.
 5. Organizirajte slavje: Izberite restavracijo, hotel ali drugo lokacijo za slavje po poroki. Poskrbite, da bo hrana in pijača primerna za vaše goste.
 6. Kontaktirajte ambasado: Poskrbite, da imate vse potrebne dokumente, ki jih zahteva država, kjer se bo poroka odvijala. Kontaktirajte tudi ambasado države, kjer se bo poroka odvijala, da se prepričate, da ste seznanjeni z vsemi potrebnimi postopki in zakoni.
 7. Pripravite se na morebitne težave: Upoštevajte, da se lahko pojavijo težave, na primer z vremenom, zdravjem ali dokumentacijo. Poskrbite, da imate na voljo kontaktne podatke za lokalnega zdravnika, potovalnega zavarovalnika in ambasade.

Sporočilo o poroki, ki poteka v tujini, je mogoče poslati na različne načine. Lahko se pošlje preko elektronske pošte, pošte ali preko družbenih medijev. V sporočilu je potrebno navesti datum, kraj in čas poroke, kot tudi informacije o tem, kje se lahko gostje nastanijo in kako lahko prispejo k stroškom potovanja. Prav tako je dobro navesti kontaktne podatke za morebitna vprašanja.

5 razlogov zakaj je poroka v tujini dobra ideja

 1. Unikatnost: Poroka v tujini bo zagotovo unikatna in nepozabna izkušnja za vas in vaše goste. Osredotočena bo na vas in vašo ljubezen, ne pa na vsakodnevne skrbi in obveznosti.
 2. Lepo vreme: Večina parov se odloči za poroko v tujini, da bi se izognili deževnim dnevom in hladnim temperaturam doma. Poroka na plaži ali v toplejši klimi bo zagotovo lepša in bolj sproščujoča.
 3. Osredotočenost na družino in prijatelje: Poroka v tujini vam bo omogočila, da se osredotočite na družino in prijatelje, saj bo večina gostov potovala skupaj in se bo imela priložnost družiti in se spoznavati.
 4. Spomin za življenje: Poroka v tujini bo za vse, ki so bili prisotni, nepozaben dogodek in spomin za življenje. Gostje bodo imeli priložnost obiskati novo državo in kulturo, kar bo zagotovo lep spomin.
 5. Izjemna fotografija: Poroka v tujini bo dala vašim fotografom priložnost, da ustvarijo neverjetne fotografije na unikatnih lokacijah in s pogledi na lepe krajine. To bo zagotovo lep spomin za vas in vaše goste.

Zahteve za pare ki se želijo poročiti na Hrvaškoj

Pogoj glede stalnega prebivališča: Nobenemu od partnerjev ni treba biti rezident Hrvaške, da bi se tam lahko poročil.

Pravni dokumenti: Oba partnerja bosta morala predložiti veljavne potne liste in rojstne liste. Če je bil kateri od partnerjev že poročen, bo moral predložiti dokazilo o razvezi zakonske zveze. Če eden od partnerjev ni hrvaški državljan, bosta morala na svojem veleposlaništvu na Hrvaškem pridobiti potrdilo o brezhibnosti sklenitve zakonske zveze.

Prevodi: Vsi pravni dokumenti, ki niso v hrvaščini, morajo biti prevedeni s strani pooblaščenega tolmača in imeti apostille žig.

Čakalna doba: Po predložitvi vseh zahtevanih dokumentov sledi 10-dnevna čakalna doba do poroke.

Civilni obred: pred verskim obredom mora biti civilni obred. Obred lahko poteka v matičnem uradu ali na drugi lokaciji, ki jo odobri matični urad.

Verski obred: če želi par imeti verski obred, se bo moral zanj posebej dogovoriti z versko institucijo.

Pomembno je vedeti, da se postopek lahko razlikuje glede na lokacijo in versko ustanovo, kjer bo obred potekal. Za podrobnejše informacije in potrditev zahtev je priporočljivo, da se obrnete na določen matični urad, kjer bo poroka. Poleg tega je priporočljivo imeti tudi prevajalca ali načrtovalca porok, ki vam lahko pomaga pri papirologiji in organizaciji.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.