Blog

Vinarije in domačije za poroko v Istri na Hrvaškem

Poroka v Istri na Hrvaškem je pravi raj za ljubitelje vina, hrane, vinarij in domačij. Istra je regija na jugu Hrvaške, ki se ponaša s številnimi vinogradi, vinarijami in tradicionalnimi restavracijami. Ob obali Jadranskega morja in v bližini Trsta in Benetk je Istra pravo mesto za ljubitelje kulture, vina in hrane.

V Istri lahko najdete številne vinarije, ki proizvajajo visoko kakovostna vina. Tamkajšnja vina so znana po svoji bogati aromi in subtilni harmoničnosti. Posebno pozornost namenjajo sortam Malvazija in Terana, ki sta značilni za to regijo. Vinarije so odprte za obiskovalce in ponujajo degustacije svojih vin in kulturno izkušnjo. To pa ne morete doživeti na drugem kraju.

Istra je tudi znana po svoji hrani, ki je značilna za Mediteran. Restavracije ponujajo tradicionalne jedi, kot so žgvac, fuži, pašticada in hobotnica istrska. Hrana je sveža, okusna in pripravljena z lokalno pridelanimi sestavinami. V Istri boste našli tudi številne domačije, kjer lahko okusite prave domače jedi in se seznanite z življenjem v regiji.

Poroka v Istri v vinariji al pa na domačiji

  1. Vinarija Kozlović.Vinarija se nahaja v bližini mesta Momjan in ponuja lep razgled na okolico.
  2. Domačija Meneghetti. Ta domačija se nahaja v bližini mesta Bale in ponuja lep razgled na okolico.
  3. Vinarija Istria: Ta vinarija se nahaja v bližini mesta Poreč in ponuja lep razgled na okolico.
  4. Domačija San Rocco: Ta domačija se nahaja v bližini mesta Vodnjan.**
  5. Vinarija Coronica: Ta vinarija se nahaja v bližini mesta Buje in ponuja lep razgled na okolico.
  6. Domačija Pican: Ta domačija se nahaja v bližini mesta
  7. Vinarija Roxanich: Ta vinarija se nahaja v bližini mesta Motovun.
  8. Vinarija Tomaz: Ta vinarija se nahaja v bližini mesta Poreč.
  9. Vinarija Degrassi: Ta vinarija se nahaja v bližini mesta Motovun.
  10. Domačija Trattoria: Ta domačija se nahaja v bližini mesta Rovinj.

Poleg vin in hrane, Istra ponuja tudi številne možnosti za raziskovanje. Od kulturnih znamenitosti do naravnih znamenitosti, Istra je polna presenečenj. Mesto Pula je znano po svojem amfiteatru, ki je eden najbolj ohranjenih na svetu. Medtem ko lahko obiskovalci obiščejo tudi vinorodne doline, kot je dolina Brtonigle, in se sprehodijo po srednjeveških mestih, kot je Motovun.

V končni fazi, poroka v Istri na Hrvaškem je pravi raj za ljubitelje vina, hrane in kulture. Regija ponuja edinstveno kombinacijo vrhunskih vin, odlične hrane, kulturnih znamenitosti in naravnih lepot, ki jo bodo novopečeni zakonci zagotovo cenili.

________________________________________________

*Meneghetti – Wine Hotel & Winery

je lahko idealna izbira za poroko zaradi njegovega edinstvenega položaja v središču vinogradnikov in svoje ponudbe vrhunskih vin in hrane. Hotel se nahaja v idilični vinski dolini v Istri in ponuja razkošne apartmaje in vile z razgledom.

Gostje lahko uživajo v degustacijah vin iz lastne vinarije in si privoščijo fine dining v hotelovi restavraciji. Restavracija ponuja jedi, pripravljene iz svežih, lokalno pridelanih sestavin. Hotel tudi ponuja številne druge dejavnosti, kot so jahanje, vodne športe in wellness tretmaji, za popolno doživetje in sprostitev.

Meneghetti – Wine Hotel & Winery. Odlična izbira za poroko, saj ponuja privlačne in elegantne prostore za slovesne obrede in zabave. Znotraj hotela se nahaja velika terasa z razgledom na vinograde. Prostor je idealna za slavnostno večerjo, in pokrito pergolo, kjer se lahko priredi obred. Hotel lahko pripravi tudi številne druge dejavnosti, kot so glasbena spremljava, živahna zabava in poročne dekoracije.

** San Rocco Restaurant v Brtonigli

lahko predstavlja idealno izbiro za poročno slavje zaradi svoje edinstvene lokacije, razkošnega ambienta in izjemne kulinarične ponudbe. Restavracija se nahaja v mirnem kraju, obdanim z zelenjem, in ponuja nepozaben pogled na okolico.

Gostje lahko uživajo v vrhunski kulinarični izkušnji, pripravljeni iz svežih, lokalno pridelanih sestavin. Restavracija ponuja širok izbor jedi, od tradicionalne istrske kuhinje do sodobnih, mednarodnih receptov. Lahko sevprilagodi specifičnim željam poročnega para. San Rocco Restaurant je tudi odlična izbira za poročno slavje, saj ponuja različne prostore za zabav. Vključno z notranjo jedilnico, zunanjim vrtom in teraso.

Znotraj restavracije se nahaja tudi bar, kjer lahko gostje uživajo v različnih pijačah in koktejih. Restavracija ima tudi izkušeno in prijazno osebje, ki lahko pomaga pri organizaciji poročnega slavja in zagotovi nepozabno doživetje.

V končni fazi, San Rocco Restaurant v Brtonigli je odlična izbira za poročno slavje. Ponuja kombinacijo idilične lokacije, razkošnega ambienta in izjemne kulinarične ponudbe. Zato, če želite, da bo vaš dan nepozaben in nekaj posebnega, potem je San Rocco Restaurant idealna izbira.

__________________________________________________________

Lokacije za poroko Opatija

Cena poroke

Poroka na Hrvaškem

No Comments

Leave a reply